Algemene voorwaarden

Artikel 1. Algemeen

1.1 Workoutclub biedt verschillende programma's aan waaraan de Sporter kan deelnemen, zoals personal training (een reeks van 10 trainingssessies) en small group training. Deze programma's zijn te vinden op de website van de Workoutclub: www.workoutclub.nl.
1.2 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen van Workoutclub B.V. (hierna: Workoutclub) en op alle overeenkomsten die zij sluit.
1.3 De wederpartij van Workoutclub wordt aangeduid als Sporter.
1.4 Workoutclub kan deze Algemene Voorwaarden van tijd tot tijd wijzigen. De laatste versie is altijd de geldende versie en is beschikbaar op de website van Workoutclub. De algemene voorwaarden zijn bij het aangaan van het lidmaatschap verstrekt.

Artikel 2. Overeenkomst

2.1 Een overeenkomst tussen Workoutclub en de Sporter komt tot stand door inschrijving van de Sporter.
2.2 De overeenkomst bestaat uit een lidmaatschap, dat gedurende een bepaalde periode recht geeft op deelname aan een programma.
2.3 De overeenkomst gaat in op de dag van inschrijving.
2.4 De Sporter kan de overeenkomst binnen 14 dagen zonder opgave van redenen ontbinden. De bedenktijd begint op de dag na het sluiten van de overeenkomst. Indien de Sporter het lidmaatschap heeft gebruikt tijdens deze periode, is Workoutclub gerechtigd kosten in rekening te brengen.

Artikel 3. Lidmaatschap en termijn

3.1 Het lidmaatschap is persoonlijk en niet overdraagbaar.
3.2 Bij inschrijving kan de Sporter aangeven welk lidmaatschap wordt aangegaan.
3.3 Het lidmaatschap voor small group training geldt voor één maand en wordt automatisch verlengd met telkens één maand. De Sporter kan het lidmaatschap beëindigen vanaf de 1e dag van de volgende maand, mits schriftelijk gemeld vóór de 20e dag van de voorgaande maand.
3.4 Voor personal training geldt dat dit wordt afgenomen in reeksen van 10 sessies, tenzij anders schriftelijk overeengekomen. Niet afgenomen trainingen worden niet gerestitueerd.
3.5 Het lidmaatschap kan worden opgeschort vanaf de 1e dag van de volgende maand voor een hele kalendermaand. Opschorting is niet met terugwerkende kracht mogelijk.
3.6 De betalingsverplichting van de Sporter wordt opgeschort voor de duur van de opschorting.
3.7 Workoutclub behoudt zich het recht voor om het trainingsrooster en/of trainingslocaties tussentijds zonder opgaaf van reden aan te passen. Het laatste rooster is altijd leidend.
3.8 De Sporter mag gebruikmaken van small group trainingen op alle vestigingen van Workoutclub.

Artikel 4. Betaling, prijzen en prijswijzigingen

4.1 Facturen voor small group training lidmaatschappen worden maandelijks verstuurd, personal training wordt per reeks van 10 trainingen vooraf gefactureerd.
4.2 De betalingstermijn bedraagt 14 dagen. Na deze termijn is de Sporter in verzuim en is wettelijke rente verschuldigd.
4.3 Workoutclub kan bij niet-tijdige betaling haar werkzaamheden opschorten, zonder aansprakelijk te zijn voor eventuele schade.
4.4 Verrekening of opschorting van betalingen door de Sporter is niet toegestaan.
4.5 Workoutclub behoudt zich het recht voor om jaarlijks per 1 januari de prijzen aan te passen. Prijswijzigingen hebben geen effect op reeds betaalde lidmaatschappen.
4.6 Reclamaties over facturen dienen binnen twee weken na factuurdatum schriftelijk te worden ingediend en schorten de betalingsverplichtingen niet op.
4.7 In geval van wettelijke schuldsanering of faillissement van de Sporter zijn alle verplichtingen jegens Workoutclub onmiddellijk opeisbaar.
4.8 Indien de Sporter niet de opdrachtgever is, zijn zowel de opdrachtgever als de Sporter hoofdelijk aansprakelijk voor de betaling.

Artikel 5. Annulering trainingssessie

5.1 Wanneer de Sporter verhinderd is voor een personal training, dient deze zich uiterlijk 24 uur voor aanvang telefonisch af te melden. Bij niet-tijdige afmelding wordt de training in rekening gebracht. Voor small group training geldt dat annulering uiterlijk 2 uur voor aanvang telefonisch of via de WorkoutClub Virtual Gym app moet gebeuren. Bij te late annulering kunnen er kosten van €25 in rekening worden gebracht.
5.2 Workoutclub heeft het recht om een trainingssessie of small group training tot 8 uur voor aanvang te annuleren zonder recht op ontbinding of schadevergoeding voor de Sporter.

Artikel 6. Openingstijden

6.1 Workoutclub behoudt zich het recht voor haar openingstijden te wijzigen.
6.2 Workoutclub kan geplande lessen uitstellen of annuleren bij een gering aantal deelnemers, vakantie, ziekte van de instructeur of andere omstandigheden, zonder restitutie of compensatie.

Artikel 7. Aansprakelijkheid

7.1 Deelname aan trainingen geschiedt op eigen risico.
7.2 Workoutclub, haar medewerkers en trainers zijn niet aansprakelijk voor schade als gevolg van blessures tijdens trainingen. Adviezen zijn vrijblijvend en worden op eigen risico opgevolgd.
7.3 De Sporter doet onherroepelijk afstand van het recht op schadevergoeding voor directe of indirecte schade die in verband met deelname aan een training is ontstaan.
7.4 Indien Workoutclub aansprakelijk is, is de aansprakelijkheid beperkt tot directe schade en maximaal één keer het maandelijkse factuurbedrag van de Sporter.

Artikel 8. Persoonsgegevens

8.1 Workoutclub verwerkt persoonsgegevens van de Sporter volgens de toepasselijke wet- en regelgeving, zoals de AVG.

Artikel 9. Geschillen en toepasselijk recht

9.1 Op deze algemene voorwaarden en alle overeenkomsten met Workoutclub is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.
9.2 Geschillen die niet in goed overleg kunnen worden opgelost, worden voorgelegd aan de bevoegde rechter te Rotterdam.

Download de Workoutclub app en boek je lessen op je favoriete locatie.
Download
Apple GoogleStore
workoutclub_official
You can find me in the club
Reserveer een proefles

Fit worden begint hier

Gratis proefles